Jacek56 68 Napisano 4 Marca 2020 Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 To działa na moje korale Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fresz33 46 Napisano 5 Marca 2020 Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 Nie. Można kupić w Polsce?Tak na allegro znajdziesz.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fresz33 46 Napisano 5 Marca 2020 Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 10 minut temu, norbi2222 napisał: Dzisiaj podłącze pod pompę sps EVO i sprawdzę jak zareaguje mój zbiornik. Reefs Easybooster mnie rozczarował, po ponad miesięcznym podawaniu nie widzę zwiększenia ilości robactwa w akwarium. A w ogóle jakieś jest czy od początku nic? musiałbyś wziąć od kogoś wodę z sumpa gdzie najwięcej pochowanego robactwa. U mnie po easybooster widać więcej. AcroPower wczoraj dałem pierwszą dawkę i obserwuję co się będzie działo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 68 Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 W dniu 4.03.2020 o 23:29, Jacek56 napisał: To działa na moje korale Zmieniam zdanie. Rezygnuję z codziennego dokarmiania. Odstawiam wszystko na tydzień i zobaczymy. Dlaczego rezygnuję, odnoszę subiektywne wrażenie że koralki pociemniały. Zapewne to kwestia dawki ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norbi2222 14 Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 15 godzin temu, Jacek56 napisał: Dlaczego rezygnuję, odnoszę subiektywne wrażenie że koralki pociemniały. Zapewne to kwestia dawki ? Ja dzisiaj podłączyłem SPS EVO pod pompę, zobaczę co będzie się działo. Mam podobne wrażenie ale po samym Easybooster, który lałem przez ostanie półtora miesiąca. SPS EVO zamierzam podawać tylko pół zalecanej dawki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 68 Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 2 godziny temu, norbi2222 napisał: Ja dzisiaj podłączyłem SPS EVO pod pompę, zobaczę co będzie się działo. Mam podobne wrażenie ale po samym Easybooster, który lałem przez ostanie półtora miesiąca. SPS EVO zamierzam podawać tylko pół zalecanej dawki. Przechodzę teraz na wymianę wacików, karmienie rybek i podmianki wody. Zobaczymy jakie efekty to przyniesie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 158 Napisano 9 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2020 Bardzo fajny film o karmieniu koralowców, rozprawiający się z mitami (podpierając się badaniami) o karmach w proszku, jak i nasuwa pewne wnioski o tym, że przewymiarowane odpieniacze, nadmierna filtracja mechaniczna, sterylizacja wody, to wszystko robi nam krecią robotę Drugi filmik ogólnie o tym jak odżywiają się koralowce, super animacje. 1 2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moffens 31 Napisano 9 Maja 2020 Udostępnij Napisano 9 Maja 2020 8 godzin temu, Michał napisał: Bardzo fajny film o karmieniu koralowców, rozprawiający się z mitami (podpierając się badaniami) o karmach w proszku, jak i nasuwa pewne wnioski o tym, że przewymiarowane odpieniacze, nadmierna filtracja mechaniczna, sterylizacja wody, to wszystko robi nam krecią robotę Gdzieś już widziałem obydwa filmy (nie było ich u nas na forum?). Druga część wypowiedzi Michale sprawdza nas do starego przysłowia - albo ryby... albo korale Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fal 19 Napisano 6 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2020 Ciekawy artykuł może komuś się przyda Coral Nutrition: An Introduction, Care and Feeding of Zooxanthellae - Reefs.com Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi