Michał 158 Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Z Sylvanii miałem Aquastar i Marinestar, a jak wygląda Coralstar 20.000k? Mieliście może? Tutaj całkiem fajnie: /edytka Dostałem właśnie email od ATI, też nie przerywają produkcji i zostają przy T5 bo LEDy to na razie jeszcze nie to. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturro 95 Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Mam Michał, jest na niej napisane Sylvania Coralstar Actinic. I to w moim odczuciu głęboko aktyniczna świetlówka, film w zasadzie oddaję jej barwę. Tu świeci nad kamulcami i fajnie wygląda, mnie nad SPSami zrobiła "mroczny" świat. Fajnie natomiast świecą takie miękkie korale jak briarerum fluo i clavularia papaya virdis. Jeśli dla kogoś ten niebieski jest zbyt nasycony to podpowiadam Giesemann Pure Actinic. Niby aktyniczna ale nie robi mroku, jakaś inna niż wszystkie, nieczęsto spotykana w akwarium. To moja nr 1 na wieczór. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fal 19 Napisano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Jak długo świecicie świetlówkami nad swoimi baniakami ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robert2678 2 Napisano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Witam. Ja świecę 12 godzin w tym 4 godziny tylko niebieskimi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fal 19 Napisano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Czyli pełną mocą 8 godzin ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robert2678 2 Napisano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 tak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 158 Napisano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 Jako że Narva nie robi już T5, rury FM Aquascience są na wyczerpaniu. Ostatnia okazja by kupić Royal Blue. Podobno rozmawiają z nowym producentem, ale niczego nie obiecują. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 158 Napisano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 BRS, recenzja ATI Sunpower, po angielsku. Super lampa, teraz jest to potwierdzone pomiarami, a nie jedynie obserwacją akwarystów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzym 19 Napisano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 Moim zdaniem najlepsza lampa na rynku. Cena do jakosci i dodatkowo robi dobra robote w baniaku. Powermodul niestety w moim odczuciu ATI nie wyszedl. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 158 Napisano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 Moje zdanie Krzyśku jest takie samo. Dobra lampa, dobre komponenty, skuteczne chłodzenie, nie psuje się. Powermodul to chyba miał być taki Sunpower po tuningu. Fajniejsza obudowa, odbłyśniki i jeszcze mocniej chłodzona. Jednak wzrost ceny za tym idący jest. Nie pamiętam, ale chyba kosztuje ponad 2x więcej. Ja jestem ze swojego Sunpowera 8x80W zadowolony. Ale przyznam że zakupu dokonałem podpatrując tych najbardziej doświadczonych morszczaków. Nie był przypadkowy. Zaczynałem od LEDów i przeszedłem na T5. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cergoth 2 Napisano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 Dodam tylko ze sunpower występuje też w opcji sterowalnej. Używałem, wszystko spoko, tylko na początku miałem wrażenie trochę mało logicznego ustawienia wschodów i zachodów - ale ostatecznie fajnie ;D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzym 19 Napisano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 Michal z tego co mi sie gdzies o uszy obilo to na wylocie Sunpower ma mniejsza temperature niz Powermodule. Gdzies byl nawet kiedys temat, ze ona jest jakos inaczej chlodzona i pokrywa grubsza co sprawia, ze sie bardziej grzeje. Jedyny minus Sunpowera to taki, ze wlasnie sciemnialne koncza sie na 8x swietlowek. Ustawienie wschodow i zachodow jest mocno intuicyjne + filmiki na YT jak to zrobic (Kuba sam mam 8x54W dimm). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cergoth 2 Napisano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Natrafiłem na ciekawy tekst: http://aquanerd.com/2015/07/ati-giesemann-t5-comparison-part-1.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastiano 1 Napisano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Fajnie jest się dowiedzieć o walorach ATI Sunpower.Może i ja się na nią skuszę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 158 Napisano 1 Października 2017 Udostępnij Napisano 1 Października 2017 Chłodzić, chłodzić, ale nie przechłodzić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Byntas 4 Napisano 1 Października 2017 Udostępnij Napisano 1 Października 2017 Takie pomiary przy 4x39W nie są w pełni obiektywne. Niech wezmą na warsztat modele 8 i 10 świetlówkowe (PM). Myślę, że tam rezultaty byłyby zgoła odmienne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 158 Napisano 1 Października 2017 Udostępnij Napisano 1 Października 2017 Ale na pewno zamknęli usta sceptykom twierdzącym że chłodzenie T5 to wymysł marketingowy. O tym że istotne jest to którym końcem w którą stronę zakładamy świetlówki dowiedziałem się dopiero z tego filmiku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 158 Napisano 18 Października 2017 Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Kolejna recenzja ATI Sunpower jakaś epidemia artykułów i filmów o T5 i HQI... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fresz33 46 Napisano 8 Marca 2018 Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 "Jak piesek się nudzi to sobie jajka liże" od tego zaczynam bo myślę o dołożeniu do mojej lampy DIY led dwóch świetlówek 24w i pojawia się pytanie jakich żeby nie było byle jak heh co powiecie o 2 sztukach ATI Coral plus? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 68 Napisano 8 Marca 2018 Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Jak dołożysz świetlówki Twój eksperyment z akwarium przestanie być wiarygodny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 158 Napisano 8 Marca 2018 Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Musisz dać tak, żeby Tobie się podobało, to cała filozofia. Ty będziesz skazany na to patrzeć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 68 Napisano 8 Marca 2018 Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Z tego co pamiętam Krzysiek chce udowodnić, że ledy dają radę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fresz33 46 Napisano 8 Marca 2018 Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Masz rację nie dokładam [emoji14] Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 158 Napisano 8 Marca 2018 Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 No i co Jacku narobiłeś? Zatrzymałeś naturalną ewolucję akwarysty 1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fresz33 46 Napisano 9 Marca 2018 Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Dobry rysunek Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi