Michał 158 Napisano 13 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 Nie trzymać CB w lodówce bo wytrącają się mikroelementy i zbierają w postaci kryształków na dnie butelki (podobnie jak dzieje się z solą Ati Absolute Ocean gdy ją zbyt wychłodzić). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norbi2222 14 Napisano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 9 godzin temu, Michał napisał: Nie trzymać CB w lodówce bo wytrącają się mikroelementy i zbierają w postaci kryształków na dnie butelki (podobnie jak dzieje się z solą Ati Absolute Ocean gdy ją zbyt wychłodzić). Dzięki Michał, dobrze wiedzieć. W lodówce trzymam: BM, ZB, CV i SP. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 6 Napisano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 Serca nie macie z odświeżaniem takich tematów zaraz następne zeo butelki chyba zagoszczą w mojej kolekcji 1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 158 Napisano 13 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 No co ty piwka nie masz? Jeśli cokolwiek działa w tym hobby to właśnie piwko Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 6 Napisano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 9 minut temu, Michał napisał: No co ty piwka nie masz? Jeśli cokolwiek działa w tym hobby to właśnie piwko a dlaczego piwko? Skąd ta nazwa? No może już kliknięte na allegro kto wie oj kto wie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 158 Napisano 13 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 Piwko bo gdy wymieszasz Coral Booster z Flatworm Stop to ma to z grubsza kolor piwka i lekko bąbelkuje jak piwo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 6 Napisano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 Godzinę temu, Michał napisał: Piwko bo gdy wymieszasz Coral Booster z Flatworm Stop to ma to z grubsza kolor piwka i lekko bąbelkuje jak piwo Czyli jest szansa ze to "piwo" polubie no patrzcie @Michał A zauważyłeś jakąś taką zależność ze czasem fajnie zrobić od tych różnych magicznych butelek parę dni przerwy? Ja teraz właśnie przystopowałem z laniem i tak korale na + wizualnie, a szyba mniej pokryta nalotem Aktualnie z sektowych preparatów mam Sponge Powera, Coral Vitalizera, Amino Acid miałem Poh's Xtra ale przez pomyłkę sklepu nastąpi po przerwie zmiana na wersje special A no i jak połączyć to co mam z piwkiem jakbym się zdecydował? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 158 Napisano 15 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2020 U mnie zawsze sobota i niedziela to była pauza od wszystkich preparatów, również stop z karmieniem ryb + 10%-20% podmiana w niedzielę. Podmiana na dobrej soli to jest to. Coral Booster to mikroelementy, ale takie wypasione i bardzo biodostępne, więc wiadomo kto pierwszy wyłapuje je z wody, organizmy najprostsze i szyby będą się zieleniły, ale nie jest to objaw przedawkowania, tylko charakterystyka działania produktu, bo na skale i na pompach glony po tym nie rosną. Patrz na Acry. Więc jeśli podajesz inne micro, to ja bym zrobił chyba tak, że użyłbym CB jako podstawy, czyli tamte wszystkie stop. I ewentualnie dolewał preparatów na podbicie konkretnych kolorów jak PIF itp gdybym zobaczył, że któryś szczególnie szybko ucieka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 6 Napisano 15 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, Michał napisał: U mnie zawsze sobota i niedziela to była pauza od wszystkich preparatów, również stop z karmieniem ryb + 10%-20% podmiana w niedzielę. Podmiana na dobrej soli to jest to. Coral Booster to mikroelementy, ale takie wypasione i bardzo biodostępne, więc wiadomo kto pierwszy wyłapuje je z wody, organizmy najprostsze i szyby będą się zieleniły, ale nie jest to objaw przedawkowania, tylko charakterystyka działania produktu, bo na skale i na pompach glony po tym nie rosną. Patrz na Acry. Więc jeśli podajesz inne micro, to ja bym zrobił chyba tak, że użyłbym CB jako podstawy, czyli tamte wszystkie stop. I ewentualnie dolewał preparatów na podbicie konkretnych kolorów jak PIF itp gdybym zobaczył, że któryś szczególnie szybko ucieka. Dobra, a co mi tam. Zamawiam Czyli CB i FWS pójdzie jako podstawa. + z tego co wyczytałem sponge power mogę lać równocześnie. (nawet chyba Ty @Michał to pisałeś) Dalej zostanie Coral Vitalaizer, Amino Acid i Pohl's Xtra Special, ale to będziemy testować co jak podawać Podmianki robię właśnie podobnie sobota/niedziela zależnie jak tam się plany ułożą A nad przerwami podobnie pomyśle, mam w głowie podejście takie jak Ty ze np 2-3 dni w tygodniu. Albo raz na dłuższy czas jakiś tam okres bez podawania. Testy testy obserwacje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 158 Napisano 15 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2020 Tylko uważaj bo CV, AAHC i PX wszystkie trzy mają aminokwasy w składzie No i z tym PXSpecial ostrożnie bo wszystko może znacznie pociemnieć już od pierwszej dawki. Zeo jak się rozhuśtane to można niczego nie dozować przez kilka tygodni i nic się nie stanie. Nie bój się jechać na wakacje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 6 Napisano 17 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2020 W dniu 15.08.2020 o 16:35, Michał napisał: Tylko uważaj bo CV, AAHC i PX wszystkie trzy mają aminokwasy w składzie No i z tym PXSpecial ostrożnie bo wszystko może znacznie pociemnieć już od pierwszej dawki. Zeo jak się rozhuśtane to można niczego nie dozować przez kilka tygodni i nic się nie stanie. Nie bój się jechać na wakacje. Mój plan jest taki jako, że wstrzymałem się z kropelkowaniem do czasu przyjścia FWS i CB. Od jutra zaczynam podawać właśnie FWS i CB i teraz zacząć łączyć z jednym preparatem zawierającym amino czy czekać i powoli wprowadzać następne? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 158 Napisano 17 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2020 Ja bym lał jednego dnia CV, drugiego AAHC. PXS bym wprowadził na końcu i dozował ostrożnie. 1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 6 Napisano 18 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 W dniu 17.08.2020 o 22:27, Michał napisał: Ja bym lał jednego dnia CV, drugiego AAHC. PXS bym wprowadził na końcu i dozował ostrożnie. Zacząłem lać FWS + CB + co drugi dzien na przemian CV/AAHC CB nie trzymać w lodówce, a co z FWS? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 6 Napisano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Dla potomnych: Tydzień lania piwka konsumpcja ruszyła ballinga leje już 2x więcej. Zobaczymy co dalej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 158 Napisano 24 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Jeszcze nikt się nie zawiódł na "piwku". Nie zwiększaj czasem dawki powyżej zalecanej bez odpowiedniego przygotowania Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fresz33 46 Napisano 14 Września 2020 Udostępnij Napisano 14 Września 2020 No to mam i ja o efektach będę informował na bieżąco. Uporałem się już z No3 które po urlopie poleciało do ponad 10. Twarde zaczynają nabierać wigoru to teraz powinny dostać kopa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 158 Napisano 14 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2020 Sprawdzaj KH i zacznij już rozrabiać więcej ballinga Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fresz33 46 Napisano 14 Września 2020 Udostępnij Napisano 14 Września 2020 No dzisiaj będę sprawdzał bo ostatnio już miałem kh 6,5 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fresz33 46 Napisano 16 Września 2020 Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Edit. wczoraj było kh 6,2 czyli powoli spada i muszę zacząć podkręcać pumpkę dozującą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mjs 0 Napisano 2 Stycznia Udostępnij Napisano 2 Stycznia Też myślę nad tym piwkiem Faktycznie należy wstrzymać dozowanie CV, AAHC i PX przy piwku? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 158 Napisano 2 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia Nie trzeba, tam był offtop nie na temat kilka postów wcześniej, muszę to usunąć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mjs 0 Napisano 2 Stycznia Udostępnij Napisano 2 Stycznia Dzięki za pomoc. Mam jeszcze dylemat: czy najpierw podbić żelazo do wymaganego poziomu (tak w zasadzie to jeszcze nie wiem jakiego) a potem zacząć dozować piwko? Czy może nie czekać tylko zacząć od razu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 158 Napisano 2 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia OK wątek wyczyszczony bo połowa postów to były odpowiedzi na pytania Darka, który skasował konto i posty z forum, więc po usunięciu jego postów czytając nie trzymało się to wszysko kupy. Z tym CV, AAHC i PX chodziło o to żeby nie przedawkować aminokwasów, w PX jest też NO3, więc przesadzając z nimi można "przyciemnić" SPSy. Nie ma to nic wspólnego z piwkiem. Ja bym nie czekał z tym żelazem tylko zaczął lać piwko od razu i minimum 2-3 tygodnie nic więcej nie kombinował. Załóż wątek w galerii i wrzuć foty akwarium to będzie można więcej doradzić. Bo jak masz mało korali to trzeba też zredukować dawki itd, żeby ci w glon wszystko nie poszło. Sprawdzaj KH gdy zaczniesz lać piwko żeby nie było zonka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi